Henkilökunta

arkki_Kristiina

Kristiina Kontio-Jalanka, ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri
Muutamia vuosia valmistumiseni jälkeen aloitin toisena perustajajäsenenä Espoon Ymmerstassa vuonna 1986 perustetulla eläinlääkärivastaanotolla. Kiinnostus koirien ja kissojen sairauksiin johti myös erilaisten pienten lemmikkien ongelmien hoitamiseen ja kirjaimellisestikin värikkääseen potilaskuntaan. Omat kolme venäjänvinttikoiraa huolehtivat emännän ulkoilusta ja vievät hauskoihin "juoksuharrastuksiin" radoille ja maastokilpailuihin.


Maarit Koivisto

Maarit Koivisto, ELL
Pääsin eläinlääketieteen kandidaattina Arkkiin sijaiseksi vuodesta 2001 ja lisensiaatin tutkinnon suoritettuani vuonna 2004 sain jatkaa vakituisena.  Pieneläinten hoito kiinnosti eläinlääkärin ammatissa eniten jo opiskeluaikana ja pyrin jatkuvasti oppimaan uutta lemmikkien hoidosta ja hyvinvoinnista: koirien ja kissojen sekä eksoottisiksi luettujen mutta niin moneen kotiin tiensä löytäneiden pienempien lemmikkien terveys on minulle tärkeää.
Kotona touhuaa kaksi pumia, joiden kanssa lenkkeillessä saa nauttia luonnosta. Aikojen saatossa saman katon alla on elellyt koirien lisäksi kissoja, kaneja, marsuja, rottia, hiiriä, kääpiöhamstereita, leopardigekko ja kilpikonnia.


Kristiina Torp

Kristiina Torp, ELL
Valmistuin eläinlääkäriksi 2010, minkä jälkeen olen työskennellyt sekä kuntapraktiikassa että pieneläinklinikoilla. Pidän kaikista eläimistä, niin suurista kuin pienistäkin ja olen aina ollut erityisen kiinnostunut niiden käytöksestä. Olenkin suorittanut myös eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja perehtynyt käytösongelmien hoitoon. Minulle tärkeää on sujuva arki, jossa sekä eläimen että sen omistajan elämänlaatu säilyy mahdollisesta sairaudesta huolimatta. Arkin porukkaan liityin loppuvuodesta 2014. Perheeseeni kuuluu tällä hetkellä ihmisten lisäksi koiria (hovawarteja ja englanninsetteri) ja kaksi akvaariollista kaloja. Kouluttajan taitojani ylläpidän erilaisissa koiraharrastuksissa


Kajsa

Kajsa Lampén, ELL - jatkokoulutuksessa YESillä vuoden 2018
Aloitin työskentelyn Arkissa keväällä 2016. Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2013 ja olen tehnyt töitä niin kunnaneläinlääkärin sijaisena kuin muutamalla pieneläinklinikalla pääkaupunkiseudulla, Hollolassa sekä Riihimäellä. Ammatilliset kiinnostuskohteeni ovat erityisesti hammassairaudet ja pehmytosakirurgia, mutta hoidan mielelläni kaikkia potilaita laidasta laitaan. Olen käynyt useamman jatkokoulutuskurssin hammashoitoihin liittyen, tavoitteeni on laajentaa vielä lisää osaamistani pieneläinten hampaiden monipuolisesta hoidosta ja hammasongelmien  ennaltaehkäisystä. Perheeseen kuuluu avomieheni lisäksi kolme shetlanninlammaskoiraa ja kaksi vanhempaa sekarotuista koiraa. Kilpailen aktiivisesti agilityssä maajoukkuetasolla sekä ylläpidän omaa kuntoani juoksulenkeillä ja erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. 


arkki_anni


Anni Summanen, ELL
Eläinlääkärin uran aloitin vuonna 2014 työskentelemällä kunnaneläinlääkärin sijaisena Etelä-Savossa. Tämän jälkeen olen työskennellyt pieneläinklinikalla ja tehnyt kuntasijaisuuksia sekä päivystyksiä eri puolilla Suomea. Ammatillisena mielenkiintona minulla ovat erityisesti eksoottiset eläimet, naudat ja sisätaudit. Kotoa löytyy tällä hetkellä kääpiömäyräkoiria, mutta aikoinaan asukkaina on vieraillut myös rottia, marsuja, kaloja ja tuliliskoja. Vapaa-aikani kuluukin mukavasti koirien kanssa puuhaillessa ja erilaisissa nörttikulttuurin kiemuroissa.


Arkki_Eija


Eija Kansanaho-Palonen, pieneläinhoitaja
Arkissa kuulun jo kalustoon; aloitin työt täällä vuonna 1989. Pieneläinhoitajatutkinnon suoritin näyttökokeena ensimmäisten joukossa 90-luvun lopulla. Kotona aviomiehen lisäksi on 2 koiraa, partacollie Ansa sekä heeleripoika Kimi. Vapaa-aika kuluu lähinnä koirien kanssa lenkkeillen ja harrastellen; Ansan kanssa käyn säännöllisesti paimennusharjoituksissa. Joskus meidät näkee näyttelyssä, lähinnä Kimin kanssa. Harvakseltaan syntyy pentue Jazz-kennelnimelle.
Arkki_Janda


Janda Käyhkö, klinikkamanageri/pieneläinhoitaja
Kesästä 2011 asti olen kuulunut Arkin iloiseen työporukkaan. Matkani kohti lemmikkieläimiä on alkanut tuotantoeläimistä ja sieltä on ylempi ammattikorkeakoulututkintoni. Erilaisten kokemuksien myötä myös jyrsijät ovat lähellä sydäntäni. Eläintenhoitajan ammattitutkinnon suoritin vuonna 2009.
Karvaisia lapsia kotonani on kuusi: Kaksi aina vauhdikasta kisua, kaksi rescuemarsua, rescuekoira Pietarista ja eläkepäiviään viettävä rhodesiankoira.  Loput ajastani meneekin vauhdikkasti pelastuskoiratoiminnassa.


Arkki_Heidi


Heidi Vassallo, pieneläinhoitaja  
Olen työskennellyt vastaanotolla jo useita vuosia - ensin osa-aikaisena ja myöhemmin oppisopimuskoulutuksessa. Pieneläinhoitajan ammattitutkinnon suoritin vuonna 2002. Työskentelyn ''kotivastaanotolla'' on katkaissut pidempiaikainen asuminen Meksikossa, jossa tutustuin paikallisten klinikoiden toimintaan.

Arkki Heidi
Heidi Hermiö, ELK
Opiskelen eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja opintojen ohessa toimin Arkissa kiireavustajana ja pieneläinhoitajien lomasijaisena. 


Apuna toimivat myös Sanna Peltonen, Maarika Luoti ja Raisa Ristimäki eläintenhoitajaksi opiskelun rinnalla.